Είναι οι πρώτοι αγώνες των διπλών, νοκ-άουτ αναμετρήσεων στη φάση των "32" με τον νικητή κάθε ζευγαριού να παίρνει την πρόκριση στους "16".
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ισχυρό Ερυθρό Αστέρα στις 18:00, στο κλειστό του Χολαργού με τη ρεβάνς να γίνεται σε μια εβδομάδα στο Βελιγράδι.
Ο Ολυμπιακός παίζει στο ΣΕΦ στις 19:00 με την Ισραηλινή, Ελιτζούρ Ράμλα, η οποία είναι τυπικά γηπεδούχος σήμερα, μετά τη συμφωνία των ομάδων να γίνουν κι οι δύο αγώνες στο ΣΕΦ.
Για λόγους ασφαλείας ο σημερινός αγώνας είναι κεκλεισμένων των θυρών. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (18/12) στο ΣΕΦ με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.
Τέλος ο Αθηναϊκός παίζει απόψε στην Ισπανία, με τη Χάιρις στις 21:30 κι έχει τη ρεβάνς στην έδρα του την επόμενη Πέμπτη.
Οι αγώνες Παναθηναϊκού και Αθηναϊκού μεταδίδονται μέσω live streaming από το κανάλι της FIBA στο Youtube, ενώ ο αγώνας του Ολυμπιακού μεταδίδεται από το MEGA News.
Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Φρόσω Δρακάκη, δήλωσε για την έναρξη των αγώνων: