Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Τ9 Κωστακίων και η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελεύθερη. Θα καλυφθούν δε διαδικτυακά μέσα από live streaming της Ομοσπονδίας.
Η Εθνική Γυναικών ολοκληρώνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στα Ιωάννινα και στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει από αύριο στην Άρτα, απέναντι σε Δανία και Βουλγαρία, στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη».
Η Ιωάννα Κριμίλη, τόνισε τη σημασία της συμμετοχής της ομάδας σε μια διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ιδιαίτερη τιμή για όλες τις αθλήτριες.
Παρά τις απουσίες βασικών παικτριών, η νεαρή γκαρντ υπογράμμισε ότι η παρουσία νέων προσώπων δημιουργεί μια καλή ευκαιρία για εξέλιξη, τονίζοντας πως απαιτείται επιπλέον προσπάθεια ώστε να καλυφθούν τα κενά και να ενσωματωθούν ομαλά οι νέες παίκτριες στο σύνολο.
Aναλυτικά οι δηλώσεις της Κριμίλη:
Για τη σημασία της διοργάνωσης:
«Είναι πολύ μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε ξανά εδώ με την Εθνική ομάδα, πόσω μάλλον για ένα τόσο σημαντικό τουρνουά το οποίο διεξάγεται στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη»,
Για τις απουσίες της Εθνικής:
«Η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή απουσιάζουν κάποιες βασικές παίκτριες της ομάδας. Από την άλλη όμως έχουν έρθει νέα κορίτσια επομένως πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο όλες όσες είμαστε εδώ, αρχικά για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις απουσίες που υπάρχουν και μετά για να βάλουμε στο κλίμα τα κορίτσια που μπήκαν τώρα στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό πάντως που έχουν μπει και νέα κορίτσια».
Για τη συγκέντρωση της εθνικής στα Γιάννενα:
«Οι αγώνες που θα παίξουμε στο τουρνουά θα βοηθήσουν αρκετά, γιατί από την στιγμή που ο χρόνος προετοιμασίας με την Εθνική ομάδα είναι περιορισμένος, πόσω μάλλον την περίοδο όπου είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημα, μπορούμε να βρισκόμαστε με τις συμπαίκτριές μας κάτι το οποίο είναι αρκετά θετικό. Μπορεί αυτή την στιγμή να μην έχουμε υποχρεώσεις σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ για τις προπονήσεις.
Μας δίνεται η ευκαιρία να βρίσκουμε η μία την άλλη και τα πατήματά μας γιατί τώρα που δεν έχουμε υποχρεώσεις με τους συλλόγους όπου παίζουμε, η συγκέντρωσή μας είναι στην Εθνική ομάδα. Κάτι το οποίο ούτως ή άλλως συμβαίνει και πρέπει να συμβαίνει κάθε φορά!»
Το πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Τουρνουά “Βάσω Μπεσκάκη” στην Άρτα έχει ως εξής:
12/6 Ελλάδα – Δανία
13/6 Βουλγαρία – Δανία
14/6 Ελλάδα – Βουλγαρία