Η ομάδα της Ουγγαρίας επικράτησε εύκολα επί της Ιαπωνίας στο πλαίσιο των μπαράζ για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.
Οι νικήτριες είχαν τον έλεγχο καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους της, έχοντας το προβάδισμα για τα 39 από τα 40 λεπτά του αγώνα.
Η Ουγγαρία, έπειτα από το δυναμικό της ξεκίνημα στην πρώτη περίοδο (20-12), διατήρησε το προβάδισμα στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου. Με μόλις 7 δευτερόλεπτα να απομένουν για το ημίχρονο, η Τοκασίκι ευστόχησε σε δύο βολές, ισοφαρίζοντας σε 34-34.
Ωστόσο, η Άγκνες Στούντερ απάντησε άμεσα, πετυχαίνοντας τρίποντο με 1 δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη και στέλνοντας την Ουγγαρία στα αποδυτήρια με προβάδισμα 37-34.
Η διαφορά παρέμεινε και στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς από το 3:01 της δεύτερης περιόδου έως τα 3:46 πριν από τη λήξη της τρίτης, η Ουγγαρία επικράτησε με επιμέρους σκορ 19-15.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ουγγαρία κατέγραψε το μεγαλύτερο προβάδισμά της, το οποίο έφτασε τους 23 πόντους (84-61), προτού διαμορφωθεί το τελικό 84-63.
Πρωταγωνιστικό ρόλο για τις Ούγγρες διαδραμάτισε η Ρέκα Λέλικ με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ 4 ασίστ και ένα κόψιμο.
Παράλληλα, θετική εμφάνιση κατέγραψε και η Βίραγκ Κις (17π., 8ρ., 2ρ.), όπως και η Άγκνες Στάντερ (11π., 4ρ., 4α.).
Από τις ηττημένες διασώθηκε η Ρούι Μασίντα, η οποία κατέγραψε 3 πόντους, 4 πόντους και 12 ασίστ.
Τα δεκάλεπτα: 20-12, 37-34, 56-45, 84-63
Η νίκη της Ουγγαρίας κόντρα στην Ιαπωνία ήταν η πρώτη αναμέτρηση για τα μπαράζ.
Απομένει η αναμέτρηση της Γερμανίας με την Κορέα, που γίνεται το βράδυ της Τρίτης (8/9), ενώ αύριο 9/9 παίζουν 21:45 Αυστραλία-Ιταλία 18:45 Κίνα-Πουέρτο Ρίκο
Τα ζευγάρια στους προημιτελικούς που θα γίνουν στις 10 Σεπτεμβρίου είναι τα εξής:
(29) Ισπανία-Νικητής του Αυστραλία-Ιταλία
(30) Γαλλία-Νικητής του Κίνα-Πουέρτο Ρίκο
(31) Βέλγιο-Νικητής του Γερμανία -Κορέα
(32) ΗΠΑ-Ουγγαρία