Η Ελληνίδα σέντερ εντάχθηκε στις προπονήσεις μιας νέας ομάδας στο WNBA, τις Γκόλντεν Στέιτ Βάλκιρις και μίλησε για την προσπάθειά της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας της ομάδας και της προπονήτριάς της.
Την πρώτη μέρα του camp, η Φασούλα είπε:
Για την παρουσία της στο καμπ προετοιμασίας:
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για μένα. Όλοι είναι τόσο καλοί και εξυπηρετικοί και σε διευκολύνουν να ανταπεξέλθεις.
Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που λαμβάνω αλλά όλες μας είμαστε φτιαγμένες γι’ αυτό.
Το γεγονός ότι με καλοδέχθηκαν κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή μου στην κουλτούρα της ομάδας. Είναι μια πολύ καλή πρώτη μέρα».
Για τις πρώτες εντυπώσεις της:
«Η κουλτούρα της ομάδας είναι σα να βρίσκεσαι σε οικογένεια. Είναι μια κουλτούρα που πιστεύω ότι βασίζεται στην επικοινωνία και στο να είμαστε η μία εκεί για την άλλη. Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει στις λίγες ημέρες που βρίσκομαι εδώ.
Μπορείς να το αντιληφθείς από το πώς είναι τα κορίτσια στα αποδυτήρια, πώς είναι στο γήπεδο πώς σου μιλάνε, πώς προπονούνται».

Για το αν βλέπει τον εαυτό της να ταιριάζει σε αυτή την ομάδα:
«Βλέπω τον εαυτό μου να κάνει αυτό που επιθυμεί η ομάδα να κάνω.
Στο καλύτερο δυνατό. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ σε οτιδήποτε μου ζητηθεί από την ομάδα. Είναι ένα σύστημα που μου αρέσει. Παίζουν μαζί, δυνατά, αμείλικτα και νομίζω πως οτιδήποτε χρειαστεί η ομάδα είμαι εδώ για να το προσφέρω».
Για τον τρόπο παιχνιδιού της και πώς μπορεί να βοηθήσει:
«Παίζω πολύ στο post. Είμαι σέντερ αλλά νομίζω ότι έχω πολύπλευρο τρόπο παιχνιδιού. Έχω τη δυνατότητα να το κάνω αυτό στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι η ομάδα επίσης παίζει έναν μεικτό τρόπο στην επίθεση, δηλαδή κάθε παίκτρια μπορεί να κάνει τα πάντα.
Νομίζω λοιπόν ότι μπορώ να προσφέρω πιο ισχυρή παρουσία στο post αλλά παράλληλα έχω τη δυνατότητα να προσαρμοστώ εξίσου στην επίθεση της ομάδας και φυσικά να δώσω ενέργεια. Όλα είναι άλλωστε μπάσκετ και είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Έχω θετική ενέργεια».
Για την προπονήτρια της ομάδας, Νάταλι Νακάσε:
«Είναι πολύ χαλαρή και πολύ καλή. Δείχνει ευχάριστη και νοιάζεται για τις παίκτριες. Έχω ακούσει πάρα πολλά για την πίστη που έχει στις παίκτριές της. Το αντιλαμβάνεσαι από τον τρόπο που μας μιλάει.
Είναι πολύ παθιασμένη κάτι το οποίο μου αρέσει. Δεν φοβάσαι να κάνεις λάθος ,αρκεί να παλεύεις και να δίνεις το 100%. Αν κάνεις λάθη, okay. Eίναι πραγματικά ωραίο να μπορείς να νιώθεις αυτή την εμπιστοσύνη στον προπονητή».
Οι Ελληνίδες στο WNBA
H Mαριέλλα Φασούλα φιλοδοξεί να γίνει η 5η Ελληνίδα που θα παίξει στο WNBA.
Πρώτη ήταν η Αναστασία Κωστάκη το 2006 στο Χιούστον όπου έπαιξε 32 αγώνες με μέσο όρο 8,2 λεπτά συμμετοχής, 2,1 πόντους, 0,6 ασίστ.
Το 2007 ήλθε η σειρά της Εβίνας Μάλτση με 26 αγώνες στο Κονέκτικατ για 18,8 λεπτά συμμετοχής, 5,7 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 41,6% στο τρίποντο.
To 2016 ήταν η Ζωή Δημητράκου που έπαιξε δύο αγώνες με την Ουάσινγκτον για 5,5 λεπτά και συνολικά τρεις πόντους (1/3 σουτ στα δύο παιχνίδια).
Σε τρεις ομάδες έπαιξε η Τζάκι Γέμελος, ελληνικής καταγωγής που ήλθε να αγωνιστεί και στη χώρα μας.
Η Γέμελος έπαιξε το 2015 στο Σικάγο, σε 17 αγώνες ενώ το 2020 έπαιξε σε έξι αγώνες με το Κονέκτικατ και 12 με την Ουάσινγκτον.
Συνολικά έπαιξε σε 35 αγώνες στο WNBA με 1,8 πόντους, 0,6 ασίστ και μέσο χρόνο συμμετοχής 8,8 λεπτά.
Δείτε την επαφή που είχε χθες η Φασούλα με τους εκπροσώπους του Τύπου:
{https://x.com/joseph_dycus/status/2045954299969343923}