Η θεσσαλική ομάδα παρατάχθηκε με 9 παίκτες, αφού δεν έπαιξαν οι Μπράντον Τζέφερσον (ελαφρύ διάστρεμμα), Γουόρεν Ουάσινγκτον και Θωμάς Ζευγαράς.
Με τον ίδιο αριθμό παικτών κατέβηκε και η Τόφας, δεδομένου ότι δεν πάτησε παρκέ ο Φουρκάν Κορκμάζ.
Νόα Χόρχλερ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Ντάμιεν Τζέφερσον (14 πόντοι, 7 ασίστ), Αλεξάντερ Μάντσεν (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Νίκος Δίπλαρος (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Άαρον Εστράδα (13 πόντοι, 7 ασίστ), Λεωνίδας Κασελάκης (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Νίκος Καμαριανός (10 πόντοι), ήταν οι -πολλοί- διψήφιοι για το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου.
Μάρεκ Μπλάζεβιτς (23 πόντοι), Ούγκο Μπεσόν (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Οζγκούρ Τζενγκίζ (13 πόντοι) και Σαντίκ Καμπατσά (12 πόντοι), πάλεψαν για την Τόφας, η οποία έκλεισε στο 1-5 την παρουσία της.
Αναφορικά με τη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα για αρκετή ώρα, αλλά το επιμέρους 21-30 του δευτέρου δεκαλέπτου έφερε την Καρδίτσα σε θέση οδηγού.
Η Καρδίτσα είχε πάνω από 63% στο δίποντο και 7/17 τρίποντα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες δεν έχασαν βολή (8/8 οι μεν, 4/4 οι δε).
Το επιμέρους 14-30 του τρίτου δεκαλέπτου εκτόξευσε τους φιλοξενούμενους στο +18, ενώ λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε μέχρι το +20.
Τότε η Τόφας αφυπνίστηκε, αφού ακολούθησε 13-2 και το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον από τη στιγμή που απέμεναν 4,5.
Εντούτοις, η Καρδίτσα διατήρησε την ψυχραιμία της και το προβάδισμα, φτάνοντας στη νίκη με 98-90.
Να τονιστεί ότι η επικράτηση της θεσσαλικής ομάδας ήρθε με 17 λιγότερες εκτελεσμένες βολές (24/29, 12/12), κατά βάση χάρη στη δυνατή περιφέρεια (16/30 τρίποντα) και την αναλογία ασίστ/λαθών (29-8).
Τα δεκάλεπτα: 26-19, 47-49, 61-79, 90-98
Τα στατιστικά του αγώνα:


Τα highlights του αγώνα: