Έπειτα από την αναμέτρησή τους για το Πρωταθλημα στην Καρδίτσα το περασμένο Σάββατο (17/1), οι δύο ελληνικές ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στην πρεμιέρα τους στον όμιλο της φάσης των "16" του Basketball Champions League, με την ΑΕΚ να επικρατεί ξανά.
Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Λούκας Λεκαβίτσιους (28π. με 8/13 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/7 βολές, 4ασ., 3ρ.), ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Φρανκ Μπάρτλεϊ (17π., 4ασ., 3ρ.), Δημήτρης Φλιώνης (15π., 4ρ., 2ασ.), ΡαϊΚουάν Γκρέι (13π., 8ρ., 4ασ.).
Οι Τζέιμς Νάναλι (0/1 τρίποντο, 2 ασίστ, 3 λάθη σε 6:16) και ΚιΣόν Φίζελ (5π., 3ρ., 1κλεψ., 1κοψ. σε 9 λεπτά) έκαναν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα της ΑΕΚ.
Απόντες για την "Ένωση" ήταν οι Δημήτρης Κατσίβελης, Γκρεγκ Μπράουν και Μάρκο Πετσάρσκι.
Πρώτοι σκόρερ της Καρδίτσας, που είχε τον έλεγχο του αγώνα για τρία δεκάλεπτα, ήταν οι Μπράντον Τζέφερσον (19π., 5ασ.), Ντέιμιεν Τζέφερσον (17π., 6ρ.) και Νόα Χόρχλερ (11π., 5ρ.).
Η θεσσαλική ομάδα παρατάχθηκε με 11 παίκτες, αφού ο Μάικ Μπόθγουελ αποτελεί παρελθόν.
Η εξέλιξη του αγώνα:
Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και προηγήθηκε με 12-0 στο 4ο λεπτό.
Ο Μπράντον Τζέφερσον πέτυχε τους πρώτους 10 πόντους της Καρδίτσας, η οποία με ένα επιμέρους 2-15, πήρε το προβάδισμα (14-15), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 20-19.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να ξεφύγει και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων (34-37).
Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, έφτασε μέχρι το +8 (51-59) για να ολοκληρωθεί η περίοδος με 53-59.
Η ΑΕΚ ανέκτησε το προβάδισμα με το σερί της να φτάνει το 10-0 (61-59), ενώ έφτασε μέχρι το +15 (85-70), με μπροστάρηδες τους Φλιώνη και Λεκαβίτσιους.
Η ομάδα του Σάκοτα κυριάρχησε στο τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους 35-14) και άρχισε με νίκη στον όμιλο της φάσης των "16" του Basketball Champions League.
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 34-37, 53-59, 88-73
Τα στατιστικά του αγώνα:

