Σύμφωνα με το EuroCup, η Μονακό δεν πληροί της προϋποθέσεις να αγωνιστεί στη διοργάνωση και για αυτό έγινε η αντικατάστασή της.
Η Μονακό ήταν στον όμιλο του ΠΑΟΚ, που πλέον, αντί των Μονεγάσκων θα παίξουν με τους Βόσνιους.
Είναι μια ομάδα με παράδοση στο μπάσκετ από τα χρόνια της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν κατέκτησε τα πρωταθλήματα του 1978 του 1980 και του 1983.
Μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν αυτή του 1979 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών επικρατώντας της Βαρέζε με 96-93 στον μεγάλο τελικό.
Καθοδηγούμενη από τον θρυλικό Μίρζα Ντελίμπασιτς και τον Ζλάτκο Βάραϊτς που πέτυχε 45 πόντους στον τελικό, η Μπόσνα έγινε η πρώτη ομάδα της άλλοτε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας που κατέκτησε την κορυφη της Ευρώπης.
Στη σύνθεσή της, τότε είχε και τον Πρέντραγκ Μπένατσεκ που τα επόμενα χρόνια έπαιξε στον Πανιώνιο και προπονητής της ήταν ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς.
Το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών, ήταν η αντίστοιχη σημερινή EuroLeague.
H τελευταία συμμετοχή της Μπόσνα στο EuroCup ήταν το 2007/08 όταν έλαβε μέρος στον αγώνα-ρεκόρ των πέντε παρατάσεων με την Άλμπα Βερολίνου.
Ήταν στις 4 Δεκεμβρίου 2007, όταν η Άλμπα νίκησε με 141-127 την Μπόσνα στο μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι στην ιστορία της διοργάνωσης.
Η Μπόσνα είναι η τρέχουσα πρωταθλήτρια Βοσνίας μετρώντας πέντε πρωταθλήματα Βοσνίας.