Το EuroCup αναμένεται να αλλάξει μορφή τη σεζόν 2026/27, όπως αναφέρει με εκτενές ρεπορτάζ το λιθουανικό BasketNews.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 40 ομάδες έκαναν αίτηση συμμετοχής για την ερχόμενη σεζόν, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν 22 με 24.
Συνεπώς, ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων έχει φέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για αναδιάρθρωση της διοργάνωσης, με τη συμμετοχή 22, 24 ακόμη και 32 ομάδων!
Ένα ενδεχόμενο μοντέλο 32 ομάδων θα σήμαινε την ύπαρξη τεσσάρων ομίλων με οκτώ ομάδες, ενώ στην περίπτωση των 24 ομάδων, θα υπάρχουν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων.
Σύμφωνα με το άρθρο, η φετινή κάτοχος του τροπαίου, Μπουργκ, αναμένεται να συνεχίσει στη διοργάνωση, υπογράφοντας συμφωνία για 3+2 χρόνια, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν οι Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπαχτσεσεχίρ, Μπεσίκτας και Άρης.
Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται ως «μια από τις πιο φιλόδοξες νέες προσθήκες του EuroCup».
Η ανάρτηση του BasketNews:
{https://x.com/BasketNews_com/status/2059567776746930473}
Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν κι ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης, αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα από το EuroCup την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.