Το εχθρικό καθεστώς που αντιμετώπισε ο Πανιώνιος στην Κωνσταντινούπολη δεν έλαβε τέλος με την ολοκλήρωση του χθεσινού αγώνα με την Μπεσίκτας, για το EuroCup.
Δύο φίλαθλοι του Πανιώνιου κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία ότι έκαναν άσεμνες χειρονομίες.
Η σύλληψή τους έγινε τη στιγμή που οι οπαδοί του Πανιώνιου που βρέθηκαν στο γήπεδο, είδαν τους οπαδούς της Μπεσίκτας να κινούνται απειλητικά εναντίον τους.
Πλέον βρίσκονται σε νοσοκομείο, θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν υπέστησαν βία από τις αστυνομικές αρχές κατά τη σύλληψη και κράτησή τους, ενω η ΚΑΕ Πανιώνιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με το ελληνικό προξενείο.
Στο πλευρό των δύο φιλάθλων, παραμένουν ο εκ των προέδρων της ΚΑΕ, Παναγιώτης Ηλιάδης και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας Νίκος Κολιδας προκειμένου να εξασφαλίσουν την αναχώρησή τους για την επιστροφή στη χώρα μας.
Οι "κυανέρυθροι" θα καταγγείλουν επίσημα στη Euroleague την αντιμετώπισή τους στο πλαίσιο του αγώνα, καθώς υπήρχαν προκλητικές ενέργειες από τους Τούρκους, συνθήματα και τραγούδια κατά της Ελλάδας, νέα επειλητική ενέργεια οπαδών που μπήκαν στο γήπεδο όταν η ελληνική ομάδα πήγε να χαιρετήσει τους φιλάθλους μετά τον αγώνα και περιπέτειες με τις αρχές!
Στον Πανιώνιο κάνουν λόγο για προκλητική στάση των Τούρκων, ακόμα και των εκπροσώπων της αθλητικής αστυνομίας, όπως και των security, που αντιμετώπισαν με αγένεια και ασέβεια την ελληνική αποστολή, ομάδα και φιλάθλους και για αυτό με την επιστροφή από την Κωνσταντινούπολη θα γίνει επίσημη καταγγελία στη EuroLeague.
Είναι ενδεικτικό δε, ότι στην αποστολή του ο Πανιώνιος προνόησε να έχει συμπεριλάβει γνώστη της τουρκικής γλώσσας, για την καλύτερη δυνατή συνεννόηση με τους... "οικοδεσπότες", ωστόσο η στάση των Τούρκων ήταν εξαρχής εχθρική.
Το μεσημέρι του Σαββάτου η ΚΑΕ Πανιώνιος Cosmorama Travel εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
"Η ΚΑΕ Πανιώνιος Cosmorama Travel θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της και την ευγνωμοσύνη της στους ηρωικούς φιλάθλους που για ακόμα μια φορά έκαναν πολλά χιλιόμετρα μόνο και μόνο για να βρεθούν δίπλα στον Ιστορικό.
Θέλουμε να εκφράσουμε όμως και τη λύπη μας για την ταλαιπωρία που πέρασαν και η οποία για μερικούς δεν έχει λήξει ακόμα, εντελώς αναίτια.
Η ΚΑΕ Πανιώνιος Cosmorama Travel έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και έχει ανοιχτή επικοινωνία με το ελληνικό προξενείο, έχοντας και την αρωγή της Besiktas, ώστε να λήξει αυτή η ταλαιπωρία με αίσιο τρόπο το συντομότερο δυνατό".