Αρχικά, ο πολύπειρος γκαρντ κλήθηκε να μιλήσει για το κλειδί του αγώνα: «Πρέπει να παίξουμε άμυνα με την ίδια ένταση που είχαμε στον ημιτελικό. Όλοι στην προπόνηση είναι συγκεντρωμένοι και καταλαβαίνουμε το πλάνο».
Ερωτηθείς αν δίνει κίνητρο αυτό που έγινε στο Κάουνας, απάντησε: «Είναι η μοίρα. Δεν το σκέφτεσαι, βλέπεις μετά τον ημιτελικό με της Ρεάλ με την Βαλένθια… Είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουμε ξαναβρεθεί εδώ και ξέρουμε πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι».
Έπειτα κλήθηκε να πει πόσο επηρεάζει αυτός ο τελικός το legacy του Ολυμπιακού: «Οι πρόεδροι έκαναν εξαιρετική δουλειά για να είμαστε συνέχεια σε αυτή την θέση, όπως και ο προπονητής. Έχουμε εμπειρία. Κάποιες φορές πρέπει να αποτύχεις για να μάθεις το μάθημά σου. Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι υπέροχο για τον Ολυμπιακό για τα επόμενα χρόνια».
Τέλος ο ΜακΚίσικ ρωτήθηκε αν έχει ονειρευτεί την κατάκτηση του τροπαίου: «Το ονειρεύομαι πέντε χρόνια τώρα. Δεν ξέρω καν πώς θα αντιδράσω αν κερδίσουμε. Πρέπει να το πάμε περίοδο με περίοδο».