Παρελθόν αποτελεί από τη Μάλαγα ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, τον οποίο ευχαρίστησε η ισπανική ομάδα για την προσφορά του, καθώς αγωνιζόταν στην ομάδα από το 2024.
Ο 25χρονος ψηλός διαθέτει πλούσια εμπειρία από τη Liga Endesa, καθώς από το 2017 μέχρι το 2023 αγωνιζόταν στην Γκραν Κανάρια, η οποία την περασμένη σεζόν υποβιβάστηκε. Μεσολάβησε ένας χρόνος στον Παναθηναϊκό και έκτοτε βρισκόταν στη Μάλαγα.
Όμως, ο Μπαλτσερόφσκι αναμένεται να παραμείναι κάτοικος Ισπανίας, καθώς σύμφωνα με το «encestando», η επόμενη του ομάδα θα είναι η Μπαρτσελόνα. Έτσι, θα πλαισιώσει τον Τζος Νίμπο στη θέση «5», ενώ οι Καταλανοί ψάχνουν έναν ακόμη σέντερ, καθώς η μεταγραφή του Μόουζες Ράιτ ναυάγησε πριν καν... ανακοινωθεί.
Στα δύο χρόνια που βρέθηκε στη Μάλαγα, ο Μπαλτσερόφσκι μέτρησε 7.2 πόντους και 2.4 ριμπάουντ στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Η ανακοίνωση της Μάλαγα:
{https://x.com/unicajaCB/status/2079229736442593519}