Τη Ρεάλ Μαδρίτης εκπροσώπησαν ο προπονητής Σέρτζιο Σκαριόλο και ο Φακούντο Καμπάτσο, ενώ τη Βαλένθια ο Πέδρο Μαρτίνεθ ο Ζαν Μοντέρο στη συνέντευξη τύπου της EuroLeague για το Final-4 της Αθήνας.
Οι δηλώσεις του Σέρτζιο Σκαριόλο:
«Το κλειδί είναι πάντα να έχεις ισορροπία. Τόσες πολλές σπουδαίες ομάδες. Όλοι εστιάζουν στην στρατηγική τους. Αν γίνεις πολύ συναισθηματικός, μπορεί να χάσεις τον έλεγχο. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να βρεις τη σωστή ισορροπία στην πίεση και το συναίσθημα».
Για τα συναισθήματά του για το μπάσκετ, με αφορμή ερώτηση για τον τελικό του Κυπέλλου Κόρατς του 1990, με αντίπαλο τον Πέδρο Μαρτίνεθ.
«Όλα γίνονται για την αγάπη για το παιχνίδι. Είμαστε ακόμη εδώ και βλέπουμε πράγματα μπροστά μας.
Αγαπάμε το παιχνίδι, προσπαθούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για να κάνουμε το άθλημα καλύτερο. Μπορείς να ξεχωρίσεις μέσα από τον σεβασμό».

Οι δηλώσεις του Καμπάτσο:
Για το τελευταίο σουτ:
«Εύκολη απάντηση, θα έδινα την μπάλα στον Σέρχιο Γιουλ.»

Από τη μεριά της Βαλένθια, ο Πέδρο Μαρτίνεθ δήλωσε:
«Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που κερδίζεται μόνο με το να κερδίζεις ή να χάνεις. Πρέπει να προέρχεται από την καθημερινή δουλειά, την ταυτότητα της ομάδας και από την πίστη μας σε αυτή τη δουλειά.»
Για το γεγονός πως θα είναι από τους πιο μεγάλους σε ηλικία που θα έχουν κατακτήσει την Euroleague, αν τα καταφέρει:
«Είμαι νεότερος από τον Σέρχιο, περίπου 3 μήνες.
Είμαστε φίλοι και έχουμε εξαιρετική σχέση. Λένε ότι είμαι δύσκολος με τους άλλους προπονητές. Δεν είναι αλήθεια.
Είμαι περήφανος που είμαι σε μια μεγάλη διοργάνωση και ελπίζω να γίνει αυτό και στο μέλλον».

Οι δηλώσεις του Μοντέρο:
Για το αν νιώθει πίεση:
«Δεν θα έλεγα ότι νιώθω πίεση κάποιες φορές οι παίκτες δεν σκέφτονται πολύ κάποιες καταστάσεις. Απλά κάνω αυτό που αγαπάω, να παίζω μπάσκετ και να περνάω καλά».
Για τον επίσης Δομινικανό Φελίς της Ρεάλ:
«Δεν έχουμε μιλήσει, είτε θα μου στείλει μήνυμα είτε εγώ αργότερα, δεν μιλήσαμε για το παιχνίδι».
Για το 3/3 της Βαλένθια στο T-Center:
«Δεν έχει σημασία τι έγινε στην κανονική περίοδο και στα playoffs. Στο Final Four πρέπει να ξεχάσεις τι είχε γίνει. Πρέπει να έχουμε άλλη νοοτροπία, επειδή είναι μόνο ένα παιχνίδι».
Για το ποιος είναι πραγματικά ο Ζαν Μοντέρο:
«Νομίζω... ένας μπασκετμπολίστας. Είναι το πρώτο μου Final Four, οπότε θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι και να το απολαύσουμε».
