Ο δεύτερος τελικός του FIBA Europe Cup θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (29/4, 21:00, ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ) στην κατάμεστη Bilbao Arena και θα κρίνει την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο.
Η ομάδα του Παντελή Μπούτσκου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το +6 από τη νίκη της (79-73) στον πρώτο τελικό και στο πλευρό της θα βρίσκονται περίπου 550 οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Ο Νίκος Μπουντούρης δήλωσε:
"Το πρώτο που θέλω να εκφράσω είναι ο θαυμασμός μου για αυτά τα παιδιά. Είναι δικοί μου καθημερινοί ήρωες. Τον τελευταίο μήνα είχε πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Οι ευχές του ελληνικού μπάσκετ είναι σίγουρα πολλές. Το πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί δεν ευνοεί πολύ την ομάδα μας.
Για να μην γκρινιάζουμε υπάρχει αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Αυτό που έχουμεπει στα παιδιά είναι ότι πρέπει να χαρούν τον τελικό, να είναι περήφανοι για τον εαυτό τους. Όλος ο οργανισμός έχει λειτουργήσει σε πολύ καλά επίπεδα. Εύχομαι σε δύο ημέρες περίπου να είμαστε χαρούμενοι σε αυτό το αεροδρόμιο.
Είναι λογικό ότι όταν γίνεται μία αλλαγή να υπάρχουν διάφορες απόψεις. Εμείς δεν μπορούσαμε να είμαστε οργανωμένοι ερχόμενοι σε μία νέα κατάσταση. Ξέραμε που έχουμε έρθει. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Δεν θέλουμε την ησυχία μας, είχαμε υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσουμε η ομάδα να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πάμε στον τελικό, να πάρουμε το κύπελλο.
Είναι μία μάχη που προχωρά. Εμένα με ενδιαφέρει η ηρεμία της ομάδας. Υπάρχουν διάφορες φήμες, διάφορα σενάρια, αυτό δεν κάνει καλό στην ομάδα. Όποιος αγαπάει την ομάδα και το μπάσκετ να φρενάρουν λίγο τις φήμες και τη μεταγραφολογία, γιατί δεν κάνει καλό στον ΠΑΟΚ. Εμείς είμαστε εδώ για το καλό του ΠΑΟΚ".
Ο Παντελής Μπούτσκος είπε:
"Το μότο μας είναι το ίδιο. Οι πιο δύσκολες αποστολές είναι για τους καλύτερους στρατιώτες. Θα είναι μία πολύ σκληρή μάχη. Αν γυρίζουμε δύο μήνες πριν μπορούμε να δούμε ότι είμαστε ένα γκρουπ, που του ασκήθηκε μεγάλη κριτική, δεχθήκαμε συγκρίσεις.
Δεν αποφύγαμε την κριτική, τη χρησιμοποιήσαμε ως καύσιμο. Έπρεπε να γίνουμε μία πολύ δεμένη ομάδα. Να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Κάθε νίκη μας έφερνε όλο και πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε να γίνουμε. Η ομάδα είναι φτιαγμένη από στιγμές που δεν καταγράφονται από τη στατιστική.
Είναι πολύ εύκολο το μυαλό να ξεφύγει. Τα παιδιά με έκαναν πάρα πολύ περήφανο, για το πόσο κλειδωμένοι ήμασταν σε αυτή τη διαδικασία. Το ότι τερματίσαμε τρίτοι στην κανονική περίοδο στην Ελλάδα είναι κάτι εξόχως σημαντικό.
Το κίνητρο παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα υπάρξουν προσαρμογές στην τακτική και από τις δύο ομάδες. Το Μπιλμπάο έχει μέγεθος".
Ο Νίκος Περσίδης ανέφερε:
"Θεωρώ ότι έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία. Δεν σκεφτόμαστε τη διαφορά, σκεφτόμαστε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πάμε για να πάρουμε τον τίτλο. Τα θετικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα χτίζουν τον χαρακτήρα της ομάδας. Δεν θέλουμε κάτι λιγότερο από το τρόπαιο. Όλα τα παιδιά θα αφήσουν ό,τι έχουν στο γήπεδο".
Ο Μπεν Μουρ δήλωσε:
"Έχει να κάνει με το ποιος το θέλει περισσότερο. Πρέπει να έχουμε ενταση στην άμυνα, να μείνουμε στο πλάνο, ενώ σημαντικός παράγοντας είναι και τα ριμπάουντ. Αν τα κάνουμε όλα αυτά νομίζω έχουμε καλές πιθανότητες".