Η USA Basketball ανακοίνωσε την τελική 12άδα για τους πρώτους αγώνες των ΗΠΑ στη Β’ φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027.
Πιο μεγάλη έκπληξη προκαλεί… ο προπονητής, αφού τα ηνία της ομάδας ανατέθηκαν στον Τέρι Στοτς.
Θα ‘ναι η πρώτη φορά που ο πρώην προπονητής των Μπλέιζερς, Μπακς, Χοκς, Τέρι Στοτς θα κοουτσάρει Εθνική των ΗΠΑ, λίγο καιρό αφότου συζητούσε με τους Μάβερικς για τη θέση του πρώτου προπονητή.
Οι 12 παίκτες που θα αγωνιστούν τα παιχνίδια με τη Χιλή εκτός έδρας και την Κολομβία εντός έδρας είναι:
Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ, Πέδρο Μπράντσοου, Γκάρισον Μπρουκς, Ντάριους Μπράουν, Κέβον Χάρις, Μάικ Τζέιμς, ΝτεΖον Τζάρεου, Ντίλον Τζόουνς, Τζέιμς Νάναλι, Ορλάντο Ρόμπινσον, Τάιλερ Σμιθ, Κόουλ Σουάιντερ.
Στο τελευταίο «παράθυρο» είχαν παίξει τέσσερις από αυτούς, συγκεκριμένα, οι Μπράντσοου, Χάρις, Τζέιμς και Ρόμπινσον.
Ο δε Μπρουκς, είχε παίξει στο πρώτο «παράθυρο».
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Τζέιμς Νάναλι είχε αγωνιστεί στην Εθνική των ΗΠΑ στα προκριματικά του AmeriCup το 2021.
Συνολικά οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει 30 παίκτες στην Α' φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με τους νεοφερμένους στο 4ο "παράθυρο", στην πρεμιέρα της Β' φάσης θα φτάσουν στους 37.
OΙ ΗΠΑ είναι στη δεύτερη θέση του νέου ομίλου που δημιουργήθηκε με 5-1 ρεκόρ, πίσω από τη Βραζιλία (6-0).
Ακολουθούν η Δομινικανή Δημοκρατία με 4-2, το Μεξικό με 3-3, η Κολομβία με 3-3 και η Χιλή με 2-4.
Η 12άδα των ΗΠΑ:
{https://x.com/usabasketball/status/2090530614592331892}