Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρουσιάστηκε απόψε (16/7) από τους Μαϊάμι Χιτ, με τους Πατ Ράιλι και Έρικ Σποέλστρα να τον καλωσορίζουν στην ομάδα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα σούπερ σταρ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο ο πρόεδρος της ομάδας όσο και ο προπονητής της εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την τεράστια συμφωνία, με τον Πατ Ράιλι μάλιστα να δηλώνει πως θα ήθελε να δει τον Αντετοκούνμπο να αποσύρεται απο το μπάσκετ στο Μαϊάμι.
Ο Γιάννης από την πλευρά του, τόνισε πάμπολλες φορές τον ενθουσιασμό του για την μετακίνησή του στους Χιτ, λέγοντας πως η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να εκπληρώσει τους στόχους του, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατάκτηση πολλών ακόμη πρωταθλημάτων στο ΝΒΑ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης και στον τρόπο που βιώνει την έντονη αλλαγή περιβάλλοντος, αποχωρώντας από το Μιλγουόκι μετά από 13 χρόνια.
Παράλληλα, ο Έλληνας διεθνής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο συμπαίκτη του, Μπαμ Αντεμπάγιο, χαρακτηρίζοντάς τον "μαχητή" και εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την επικείμενη συνεργασία τους.
Τέλος, δήλωσε ενθουσιασμένος που θα έχει ξανά συμπαίκτη τον Μπόμπι Πόρτις.
Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιάννη στη συνέντευξη Τύπου:
«Είναι αυτονόητο ότι ήθελα να είμαι εδώ, είμαι έτοιμος να πιάσω δουλειά».
«Ένας από τους στόχους μου είναι να κερδίσω πολλά πρωταθλήματα... Νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για να το πετύχω αυτό».
«Πιστεύω πως η καινούργια σεζόν θα είναι σίγουρα δύσκολη. Οποιαδήποτε NBA σεζόν παίζεις με 82 παιχνίδια δεν είναι εύκολο. Είναι μακρύ το ταξίδι, είμαι ενθουσιασμένος που έχω ένα παίκτης σαν τον Μπαμ δίπλα μου που θα με στηρίζει και ξέρω ότι θα βγάζει ένα πάρα πολύ βάρος από πάνω του.
Σίγουρα, όταν κοιτάς τον πάγκο και βλέπεις έναν έμπειρο προπονητή σαν τον Έρικ Σποέλστρα κάνει τη δουλειά σου πολύ πιο εύκολη, γιατί ξέρεις ότι θα σε βάζει σε σωστές καταστάσεις για να είσαι επιτυχημένος όταν παίζεις.
Το Μαιάμι μου αρέσει γιατί είναι πολύ οικογενειακή και φιλική πόλη. Έχω οικογένεια που μένει στο Μαιάμι χρόνια, γνώρισε τη γυναίκα μου. Είναι μία ζεστή πόλη και είναι καλό για εμένα όσο μεγαλώνω σε ηλικία. Για αυτό διάλεξα το Μαιάμι».
«Νιώθω ότι το “34” έχει πολύ μεγάλο βάρος και κουβαλάει τόση ιστορία. Από σεβασμό προς τον οργανισμό που με επέλεξε στο ντραφτ και με τον οποίο αγωνίστηκα για 13 χρόνια, αποφάσισα να αφήσω εκεί αυτόν τον αριθμό. Ελπίζω… να κάνω το “7” τόσο θρυλικό όσο το “34”».
Δείτε τις αναρτήσεις των Μαϊάμι Χιτ με την παρουσίαση του Γιάννη:
{https://x.com/MiamiHEAT/status/2077836419129565577}
{https://x.com/MiamiHEAT/status/2077839751290204263}
{https://x.com/MiamiHEAT/status/2077849158765994330}