Με νέο και αρκετά πιο ενδιαφέρον σύστημα διεξαγωγής, το φετινό All-Star Game ήταν πολύ ανταγωνιστικό στο παρκέ του νέου γηπέδου των Λος Άντζελες Κλίπερς, όπου αγωνίστηκαν τρεις ομάδες.
Οι USA Stars και οι USA Stripes ήταν οι ομάδες που έφτασαν στον τελικό μετά από έναν γύρο με τρία παιχνίδια των 12 λεπτών.
Στον πρώτο αγώνα οι Stars νίκησαν την Team World με όλους τους μη Αμερικανούς παίκτες, με 37-35 με 13 πόντους του Άντονι Έντουαρντς.
Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του υπόλοιπου κόσμου με 14 πόντους κι ο Δομινικανός Καρλ-Άντονι Τάουνς πέτυχε άλλους 10.
Το παιχνίδι έκρινε το σουτ του Σκότι Μπαρνς στην παράταση!
Στον δεύτερο αγώνα, η Team Stripes νίκησε τους USA Stars με 42-40, με τον ΝτιΆαρον Φοξ να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν με 11 πόντους κι ο ΛεΜπρον Τζέιμς τον ακολούθησε με 8.
Στον τρίτο προκριματικό αγώνα, η Team Stripes νίκησε και την Team World me 48-45, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι.
Ο Καγουάι Λέοναρντ έκλεψε την παράσταση παίζοντας στο γνώριμό του παρκέ, ως παίκτης των Κλίπερς.
Σε 12 λεπτά πέτυχε 31 πόντους -τους 15 συνεχόμενους μάλιστα- με 11/13 σουτ, εκ των οποίων 6/7 τρίποντα! Πέτυχε δε και το νικητήριο καλάθι στο φινάλε.
Το αντίπαλο δέος, ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα πέτυχε 19 πόντους για την ομάδα του υπόλοιπου κόσμου κι ο Καναδός Τζαμάλ Μάρεϊ τον ακολούθησε με 8 πόντους.
Η Team World έμεινε εκτός τελικού, αν κι όλοι συμφώνησαν ότι εάν δεν απουσίαζαν τόσοι παίκτες, θα μπορούσε να είναι η ομάδα της βραδιάς.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε το παρών, παρουσιάστηκε με τις ομάδες και προσπάθησε να βοηθήσει από τον πάγκο τους συμπαίκτες του.
{https://x.com/Bucks/status/2023159598119813558}
Για πέντε λεπτά έπαιξε στον πρώτο αγώνα ο Λούκα Ντόντσιτς, ενώ όπως κι ο Γιάννης, δεν αγωνίστηκε καθόλου ο επίσης τραυματίας Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.
Ο τελικός ήταν και το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη διαφορά από τα τέσσερα!
Οι USA Stars θριάμβευσαν με 47-21 επί των Stripes έχοντας 20/33 σουτ, έναντι μόλις 8/31 των αντιπάλων τους.
Ο Ταϊρίς Μάξει πέτυχε 9 πόντους για τους νικητές, ο Άντονι Έντουαρντς και ο Τσετ Χόλμγκρεν από 8 πόντους, κι από 6 είχαν Σκότι Μπαρνς-Τζέιλεν Ντούρεν.
Οι Stripes είχαν πρώτο σκόρερ τον Ντόνοβαν Μίτσελ με 6 πόντους και ο ΛεΜπρον πέτυχε άλλους 5.

Ο Άντονι Έντουαρντς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο τέλος των αγώνων: