Οι Νιου Γιορκ Νικς έρχονταν από οκτώ συνεχόμενες νίκες, όμως τα ξημερώματα του Σαββάτου έπεσαν σε... "τοίχο" στη Little Caesars Arena του Ντιτρόιτ.
Οι πρωτοπόροι της Ανατολής Πίστονς, τούς συνέτριψαν 118-80, με τον 25χρονο γκαρντ Ντέινις Τζένκινς να κλέβει την παράσταση.
Παίζοντας -όλη τη σεζόν έως τώρα- με two way συμβόλαιο, ο Τζένκινς ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αφού πέτυχε 18 πόντους, σε 18 λεπτά στο παρκέ, έχοντας 4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.
Ο πρώην παίκτης του Ρικ Πιτίνο στο Αϊόνα (22/23) και το Σεντ Τζονς (2023/24) έχει φέτος μέσο όρο 8,3 πόντους, 3,3 ασίστ σε 16,8 συμμετοχής με το Ντιτρόιτ.
Συμπλήρωσε δε 42 αγώνες με αυτόν κόντρα στους Νικς και πλέον βάσει των κανονισμών, οι Πίστονς πρέπει να του δώσουν πλήρες συμβόλαιο και να τον βγάλουν από το καθεστώς του two way!
Οι Νικς πρέπει να ξεχάσουν σύντομα αυτήν τη βραδιά, όχι επειδή διακόπηκε το νικηφόρο σερί τους, αλλά επειδή είχαν 29/82 σουτ, έκαναν αρνητικό ρεκόρ με τους μόλις 80 πόντους, κι ενώ μέσα στο παιχνίδι βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 43 πόντους διαφορά!
Τα δωδεκάλεπτα: 28-17, 63-42, 90-60, 118-80
Τα highlights:
{https://www.youtube.com/watch?v=baMD3ww9J5E}
Από το -22 οι Σέλτικς
Οι Μπόστον Σέλτικς γύρισαν από το -22 για να νικήσουν τους Μαϊάμι Χιτ με 98-96 στο TD Garden στο ντεμπούτο του Νίκολα Βούτσεβιτς με τη φανέλα τους!
Προσπέρασαν έτσι τους Νικς στην κατάταξη της Ανατολής, κι είναι δεύτεροι πίσω από το Ντιτρόιτ.
Ο Βούτσεβιτς είχε 11 πόντους και 12 ριμπάουντ, όμως το τρίποντο έκανε τη διαφορά στον αγώνα.
Τόσο στην αρχή, που οι Χιτ έχτισαν το μεγάλο τους προβάδισμα, με τους Σέλτικς να έχουν ένα εύστοχο στα πρώτα 21 που επιχείρησαν!
Όσο και στο τέλος, αφού οι Σέλτικς τελείωσαν τον αγώνα ευστοχώντας στα εννέα από τα 15 τελευταία τρίποντα και ολοκλήρωσαν ανατροπή 22 πόντων, τη μεγαλύτερη στη σεζόν!
Ο Τζέιλεν Μπράουν πέτυχε 29 πόντους για τους νικητές, ο Πέιτον Πρίτσαρντ 24 κι ο Ντέρικ Γουάιτ 21.
Ο Γουάιτ πέτυχε το τελευταίο καλάθι του αγώνα από τα 7,25μ., με 1:31 για τη λήξη και στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα δεν σκόραρε κανείς!
Ο Άντριου Γουίγκινς πέτυχε 26 πόντους για τους Χιτ και ο Νόρμαν Πάουελ 24.
Τα δωδεκάλεπτα: 15-29, 38-59, 74-74, 98-96
Τα highlights:
{https://www.youtube.com/watch?v=7cVB-mtI_5k}