Σε αναμονή των εξελίξεων βρίσκεται ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, με τον έμπειρο ψηλό των Ντένβερ Νάγκετς να τονίζει πως το επόμενο βήμα της καριέρας του θα κριθεί αμέσως μετά το NBA Draft.
Ο Λιθουανός σέντερ υπογράμμισε πως η ομάδα του Ντένβερ είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει, σημειώνοντας πως η φετινή σεζόν δεν κύλησε σύμφωνα με τις προσδοκίες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου και εμπειρίας, που αναπόφευκτα θα προσελκύσει τεράστιο μεταγραφικό ενδιαφέρον από τις ευρωπαϊκές ομάδες σε περίπτωση που αποχωρήσει απο το ΝΒΑ, όπως συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι άλλωστε με τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά ο Βαλαντσιούνας δήλωσε για το μέλλον του:
«Πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει η ομάδα και τι θέλουν να κάνουν. Η σεζόν δεν ήταν όπως την περιμέναμε, επειδή σίγουρα δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες. Νομίζω ότι έχουν αποφάσεις να πάρουν. Όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν γύρω από το Ντραφτ του NBA (24-25 Ιουνίου). Δεν απομένει πολύς χρόνος».
Για τον Λιθουανό έχει ήδη ενδιαφερθεί η Ζαλγκίρις, για την οποία επίσης τοποθετήθηκε λέγοντας:
«Τους έχω παρακολουθήσει. Μπορεί να μην είμαι 100% εξοικειωμένος με κάθε όνομα, επειδή έχω περάσει αρκετό χρόνο στο εξωτερικό. Αλλά έχω μιλήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν και παρακολουθούν πραγματικά το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Συζητήσαμε πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα στο μέλλον».