Ο 37χρονος Σέρβος ανακοίνωσε την απόφασή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Αδριατικής Λίγκας που συμπλήρωσε 25 χρόνια και τίμησε τους κορυφαίους χθες βράδι στη Λιουμπλιάνα, Σλοβενία.
Επειδή τιμήθηκε ως παίκτης-σύμβολο για τα χρόνια παρουσίας του στη Λίγκα και το ρεκόρ συμμετοχών, ο Λάζιτς γνωστοποίησε με βιντεοσκοπημένο του μήνυμα ότι αποχωρεί από την αγωνιστική δράση.
Ουσιαστικά έχει αποσυρθεί από πέρυσι, όταν το καλοκαίρι έληξε το συμβόλαιό του και ο Ερυθρός Αστέρας τον ενημέρωσε πώς δεν τον υπολογίζει για την περίοδο 2025/26, μετά από 14 σερί χρόνια στην ομάδα.
Ο Λάζιτς έπαιξε 838 παιχνίδια με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και κέρδισε τον αριθμό-ρεκόρ των 26 τίτλων!
Κατέκτησε εννέα φορές το πρωτάθλημα Σερβίας και το Κύπελλο «Radivoj Korać», καθώς και επτά φορές το τρόπαιο της ABA League, ενώ αναδείχθηκε τρεις φορές κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος. Επίσης, κατέκτησε ένα ABA Super Cup.
Πριν από τον Ερυθρό Αστέρα, αγωνίστηκε μόνο στη FMP, από το 2007 έως το 2011, οπότε και μετακινήθηκε στην ομάδα του Βελιγραδίου.
Στην Αδριατική Λίγκα έπαιξε σε 426 αγώνες, αριθμός που τον φέρει στην κορυφή της σχετικής λίστας.
{https://x.com/ABA_League/status/2095966119597097204}