Η ΕΟΚ δημοσίευσε σήμερα την προκήρυξη διεξαγωγής του πρωταθλήματος που δεν έχει σημαντικές διαφορές από την προηγούμενη σεζόν.
Μοναδική επιπλέον υποχρέωση είναι για τις ομάδες που είναι ΚΑΕ, να καταθέσουν εγγυητική επιταγή ύψους 100.000 ευρώ και στο τέλος της σεζόν, θα πάρουν επιστροφή 50.000 ευρώ, ενώ οι άλλες 50.000 θα κρατηθούν από την ΕΟΚ.
Υπάρχει και η πληροφορία για salary cap ύψους 190.000 ευρώ, με υποχρέωση ομάδων να καταβάλουν χρηματικά ποσά ανάλογα με την υπέρβασή του, ωστόσο η προκήρυξη δεν το αναφέρει.
Συνολικά 15 ομάδες είναι σίγουρες για το νέο πρωτάθλημα και θα δοθεί μια wild card, πιθανότατα στην Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου, ενώ έχει αιτηθεί και ο Απόλλωνας Πάτρας.
Στο τέλος της σεζόν δύο ομάδες θα ανέβουν στην GBL και τέσσερις θα υποβιβαστούν στη National League 1.
Ισχύει ο κανονισμός ότι εάν ο πρώτος έχει τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στο τέλος της κανονικής περιόδου, ανεβαίνει απευθείας στην GBL και παίζουν playoffs οι ομάδες για τις θέσεις 2-9, όπως συνεβη και φέτος με τη Δόξα Λευκαδας.
Σημαντικές αλλαγές αναμένονται από τη μεθεπόμενη περίοδο, όπως έχει προαναγγείλει στα σωματεία η ΕΟΚ με κυρίαρχη αλλαγή, την εγγυητική όλων των ομάδων, την άνοδο μόνο μιας ομάδας στην GBL και τον υποβιβασμό τριών.
Μπορείτε να δείτε την προκήρυξη για την αγωνιστική περίοδο 2026/27 ΕΔΩ