Για το Λαύριο είναι ο πρώτος αγώνας στο 2026 καθώς την προηγούμενη αγωνιστική είχε ρεπό.
Σήμερα ενδεχομένως να ντεμπουτάρει κι ο νέος του παίκτης, ο Γιαννιώτης, άλλοτε παίκτης του Βίκου στα χρόνια του Σπάρτακου, Παναγιώτης Δήμος, τον οποίο το Λαύριο απέκτησε από τη Νίκη Βόλου.
Η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη έχει 7-7 ρεκόρ και φιλοδοξεί να ανέβει στον Β' γύρο ώστε να μπει στις θέσεις που οδηγούν στα Playoffs.
Ο Βίκος έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Elite league με 12 νίκες και 2 ήττες.
Στον Α' γύρο, στην πρεμιέρα, ο Βίκος είχε νικήσει στα Γιάννινα με 85-63.
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ. Διαιτητές έχουν οριστεί οι Χριστινάκης-Λιότσιος-Ξυλάς.
Στο επίσημο site της Elite League, δήλωσαν για τον αγώνα:
Λαυρίου Boderm, Αντώνης Σιγάλας:
"Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για εμάς. Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να δείξουμε από την αρχή πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουμε τη συνέχεια της χρονιάς.
Ο στόχος μας είναι να μπούμε στο 2026 με το δεξί, με συγκέντρωση, πειθαρχία και σεβασμό απέναντι στον αντίπαλο. Τέτοια παιχνίδια απαιτούν χαρακτήρα και είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε τη σοβαρότητα και την ποιότητα που μας διακρίνει μέσα στο γήπεδο".
Βίκος Ιωαννίνων, Δημήτρης Γράβας
"Προερχόμαστε από μια σημαντική νίκη απέναντι στην ομάδα του Παπάγου και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο νικηφόρο εκτός έδρας σερί μας απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, όπως είναι το Λαύριο.
Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ελπίζω για ακόμα μία φορά ο κόσμος να απολαύσει ένα υπέροχο παιχνίδι στο πάντα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Elite League".