Η Εθνική Παίδων νίκησε την Παρασκευή την Πολωνία με 102-84 στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 και θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο Ευρωμπάσκετ U16.
Στη νίκη αυτή αλλά και στη γενικότερη πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στάθηκε ο Μάριος Καραβασίλης, παραχωρώντας δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Καραβασίλης:
Για τη σημασία της νίκης μετά την ήττα από τη Λετονία:
«Ήταν μια καλή αντίδραση και μια καλή εμπειρία για εμάς. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και παρά το ότι μπήκαμε λίγο νωθρά στην αρχή και η Πολωνία προηγήθηκε, αντιστρέψαμε την κατάσταση και στο δεύτερο παρουσιαστήκαμε πιο δυνατοί».
Για το κίνητρο στους αγώνες κατάταξης:
«Είναι τεράστια τιμή και περηφάνεια να αγωνίζεσαι για την Εθνική Ομάδα, για μια θέση όσο το δυνατόν ψηλότερα στην τελική κατάταξη. Βρεθήκαμε μια ανάσα από τα μετάλλια και κάτι που μας είπε ο κόουτς Παπαδόπουλος, ότι είναι τιμή να βρίσκονται όλες οι «μικρές» εθνικές ομάδες στις έξι καλύτερες της Ευρώπης. Είναι σημαντικό για εμάς».
Για τη συνολική εμπειρία της διοργάνωσης και για την αυριανή αναμέτρηση:
«Ήταν δύσκολη η προετοιμασία και η διοργάνωση ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα από πολλές πλευρές. Ήμασταν όλη η ομάδα μαζί πάνω από 40 μέρες, αντιμετωπίσαμε δυνατές ομάδες, προσωπικά έχω δει και αναγνωρίσει λάθη που κάνω μέσα στο παιχνίδι και έτσι θα πορευτώ πιστεύω καλύτερα στη νέα σεζόν. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ, που παίζουμε για την Εθνική Ομάδα και προετοιμαζόμαστε για αύριο».