Η Ελλάδα προπονείται στο κλειστό της Γλυφάδας με φόντο τα δύο παιχνίδια στο "παράθυρο" Ιουλίου, με Ρουμανία εκτός έδρας (2/7) και Πορτογαλία εντός (5/7) κι ο Τολιόπουλος μίλησε στα ΜΜΕ τη Δευτέρα.
“Το επόμενο παράθυρο θα το κοιτάξουμε όταν έρθει, τώρα προς το παρόν θέλουμε να πάρουμε τις δύο νίκες, που είναι τα τελευταία παιχνίδια της πρώτης φάσης και να τελειώσουμε με 5-1 στο ρεκόρ ώστε να ΄χουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για τον επόμενο γύρο" εξήγησε ο Τολιόπουλος, καθώς οι βαθμοί της Α' φάσης μεταφέρονται στην επόμενη.
Για τον εντός έδρας αγώνα με την Πορτογαλία στη Sunel Arena και τη στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων είπε:
“Είναι πολύ σημαντικός ο κόσμος. Όλοι θέλουμε να παίζουμε μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ειδικά όταν είναι στη χώρα μας να το γεμίσουν Έλληνες, οικογένειες μικρά παιδιά και να το ευχαριστιόμαστε όλοι. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να δούμε ένα ωραίο θέαμα και να πάρουμε τη νίκη”.
Για την κόπωση μετά από μια μακρά σεζόν ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού είπε:
“Εμείς που τελειώσαμε προς 15 Ιουνίου χρειαστήκαμε αυτές τις 10 ημέρες για να ηρεμήσουμε λίγο, να βγάλουμε από το κεφάλι μας τα ματς των τελικών και να ξεκουραστούμε σωματικά. Τώρα είμαστε όλοι εδώ έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια”.
Για την Εθνική ομάδα είπε:
“Δεν νομίζω ότι έρχεσαι στην εθνική ομάδα με το σκεπτικό «πρέπει να παίξω γιατί δεν παίζω στην ομάδα μου».
Ο καθένας θα πρέπει να σκέφτεται με ομαδική νοοτροπία, για να πάρουμε τις νίκες ομαδικά και όχι ότι πρέπει να αποδείξεις κάτι, επειδή δεν παίζεις στην ομάδα σου και να το ευχαριστηθείς εδώ.
Η Εθνική ήταν κάτι που πάντα ήθελα στην καριέρα μου.
Ξέρω ότι άργησα να εκπληρώσω αυτό το όνειρο, αλλά τώρα νιώθω κομμάτι αυτής, ότι είμαι ένας σημαντικός παίκτης και χαίρομαι πάρα πολύ να βρίσκομαι εδώ και να βοηθάω την ομάδα".