Η «γαλανόλευκη» ετοιμάζεται για τη μεγάλη διοργάνωση του Τρεντίνο της Ιταλίας (25/7-2/8), με ενδιάμεσο σταθμό ένα δυνατό διεθνές τουρνουά προετοιμασίας απέναντι σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.
Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή αγωνιστική ετοιμότητα, αλλά και το περαιτέρω «δέσιμο» ενός συνόλου που δείχνει να έχει ισχυρές βάσεις.
Ο Χαϊδεμένος, που προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στην οποία αναδείχθηκε MVP στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας.
Μέσα από τις τοποθετήσεις του, γίνεται σαφές πως ο πήχης έχει τεθεί ψηλά, με τη διάκριση στο Ευρωμπάσκετ U18 να αποτελεί βασικό στόχο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χαϊδεμένου:
Για τις προσδοκίες που υπάρχουν ενόψει Ευρωμπάσκετ U18:
«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, το καλύτερο θα ήταν φυσικά να φέρουμε ένα μετάλλιο στην χώρα μας, όπως και το να προκρινόμασταν εν συνεχεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο»
Για τη χημεία που υπάρχει στην Εθνική Εφήβων:
«Είναι σημαντικό που γνωριζόμαστε από παλιά, είτε ως συμπαίκτες είτε ως αντίπαλοι. Ο βασικός μας κορμός, επίσης, προέρχεται από την Εθνική Παίδων, με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερη οικειότητα μεταξύ μας κι αυτό μας βοηθά στην προετοιμασία μας
Για τα ανταγωνιστικά παιχνίδια που έδωσαν οι παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν:
«Ολα τα παιδιά έχουν την ποιότητα και την κλάση να οδηγήσουν αυτή την Εθνική. Αναμφισβήτητα βοήθησαν και αυτοί οι αγώνες, είτε στο Rising Stars είτε στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, με τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα να παίζουν μεταξύ τους, ενώ υπάρχουν και παιδιά με ακόμη μεγαλύτερες παραστάσεις. Εχουμε πολλή ποιότητα ως ομάδα και θα το δείξουμε στο παρκέ»
Για το τι θα προσφέρει στην Εθνική Εφήβων:
«Θα προσφέρω το καλύτερο σε αυτή την ομάδα. Είτε παίξω 40 λεπτά είτε καθόλου, το σημαντικό είναι να βοηθήσω, όπως μου ζητηθεί, για να πάει καλά η ομάδα»