Η διορία για αλλαγές στην οκτάδα ξένων εκπνέει τα μεσάνυχτα, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δε θα αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών.
Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Media Day του Ολυμπιακού ενόψει του πρώτου τελικού (ΣΕΦ, 3/6, 21:00):
Τι διαφορετικό περιμένει:
«Πάντα είναι διαφορετικά τα παιχνίδια, εξαρτάται από την περίοδο, την ψυχολογική κατάσταση, τη σωματική, τη φόρμα, την υγεία, όλα αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Νομίζω θα είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά απέναντι σε δύο ομάδες υψηλού επιπέδου, οι σειρές διαμορφώνονται από το ένα αποτέλεσμα στο άλλο, με βάση την πνευματική διαχείριση, τη ψυχολογία των παικτών, την ετοιμότητά τους, γιατί είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να κερδίζεις, γιατί αυτό μετράει τελικά.
Κι οι δύο ομάδες έχουν ιδιαίτερο κίνητρο, εμείς δουλεύουμε και τακτικά αλλά κυρίως πνευματικά, μετά την ολοκλήρωση της Ευρωλίγκας, να ξαναέρθουμε σε επίπεδο που πρέπει να είμαστε, όσον αφορά το κίνητρό μας, τη διάθεση να κυνηγήσουμε τον τελευταίο τίτλο.»
Για την κατάσταση του Ντόρσει:
«Ο Τάιλερ δεν θα παίξει αύριο, έχει μία τενοντίτιδα. Προέρχεται από τη μεγάλη κούραση, που παίζει από το καλοκαίρι με την Εθνική. Δεν έχει χτυπήσει δηλαδή, αλλά έχει μία τενοντίτιδα. Αύριο δεν θα παίξει, επειδή δεν έχει προπονηθεί, ούτε θα προπονηθεί σήμερα».
Αν υπάρχει ανησυχία για ψυχολογικό άδειασμα:
«Ανησυχία δεν υπάρχει, πάντα διαμορφώνεται μια κατάσταση μετά από αυτό το αποτέλεσμα έτσι όπως ήρθε. Νομίζω ότι σε αυτό έχουμε δώσει έμφαση όλοι, ότι είναι ένας τίτλος, είναι πολύ σημαντικό το πρωτάθλημα Ελλάδας και πρέπει να έχουμε κίνητρο να το κατακτήσουμε.
Ο πρώτος μας στόχος εννοείται πως ήταν η Ευρωλίγκα, αλλά το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικός τίτλος. Είμαστε αήττητοι όλη τη χρονιά, έχουμε καλές πιθανότητες με το πλεονέκτημα έδρας, μένει να το αποδείξουμε.»
Για τον Πίτερς και την αγάπη του κόσμου:
«Είναι απόλυτα επαγγελματίας. Έχει δείξει πως δεν επηρεάζεται από τέτοια πράγματα. Λάθος να επικεντρωθούμε σε έναν παίκτη και το κίνητρό του. Όλη η ομάδα πρέπει να έχει κίνητρο, που θα έχει.
Όσον αφορά την εκδήλωση αγάπης, είναι μία ομάδα που τα τελευταία 4-5 χρόνια έχει πετύχει σημαντικά πράγματα και ο βασικός κορμός έχει μεγάλη αλληλοεπίδραση με τους οπαδούς».
Για την οκτάδα ξένων του Ολυμπιακού:
«Οι ομάδες δεν θα παίξουν με το καλύτερο ρόστερ τους γιατί υπάρχουν περιορισμοί, αλλά μπορούν να παίξουν με το κατάλληλο ρόστερ. Δηλαδή με βάση τις συνθήκες, τον αντίπαλο. Θα έχουμε οκτώ παίκτες όπως και ο Παναθηναϊκός. Θα χρησιμοποιούμε τους έξι στο πρώτο ματς με βάση το σκεπτικό μας. Αναδιαμορφώνονται αυτά. Είναι καλύτερα να αποφασίζεις με βάση τα δεδομένα».
Για αλλαγή στην λίστα των ξένων στο πρωτάθλημα:
«Έχουμε δικαίωμα μέχρι το βράδυ στις 12. Μας απασχολεί, δεν είναι εύκολη απόφαση. Δεν την έχουμε πάρει ακόμα, έχουμε συζητήσει κάποια πράγματα. Θα το ξέρουμε αργότερα».
Δείτε το video με τις δηλώσεις Μπαρτζώκα-Παπανικολάου: