Ο 28χρονος γκαρντ προσεγγίζει τη μετακίνησή του στη Θεσσαλονίκη με έντονο ενθουσιασμό, βλέποντας στον Άρη έναν οργανισμό με ιστορία και προοπτική, όπου από την πρώτη στιγμή διαπίστωσε εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.
Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του φαίνεται πως διαδραμάτισε η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία, καθώς και το αγωνιστικό πλάνο που του παρουσιάστηκε, το οποίο τον πείθει για τις προοπτικές της ομάδας και τις δυνατότητες διάκρισης σε όλες τις διοργανώσεις.
Με εμπειρίες από υψηλό επίπεδο, ο Ντιμιτρίεβιτς αναμένεται να προσφέρει ποιότητα, ηγετικά χαρακτηριστικά και σταθερότητα στην περιφέρεια, έχοντας ως βασική προτεραιότητα τη συμβολή του σε μια ανταγωνιστική και νικηφόρα πορεία.
Παράλληλα, η παρουσία του Νίκου Ζήση στο οργανωτικό σχήμα της ομάδας αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό παράγοντα για τη μεταγραφή του, καθώς οι δυο τους διατηρούν ισχυρούς δεσμούς από την κοινή τους θητεία στην Μπανταλόνα, γεγονός που ενισχύει το κλίμα εμπιστοσύνης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντιμιτρίεβιτς:
Για τα συναισθήματά του σχετικά με τη μεταγραφή του στον Άρη:
«Είμαι σίγουρα ενθουσιασμένος. Έρχομαι σε μία θρυλική ομάδα και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνει. Είναι ένα μέρος όπου ένιωσα από την αρχή ότι με θέλουν και με εκτιμούν».
Για την παρουσία του Βαασίλη Σπανούλη:
«Είναι όντως μία νέα εποχή και εύχομαι να είναι πολύ επιτυχημένη. Για μένα, ένας από τους βασικότερους λόγους που υπέγραψα στον Άρη ήταν ο Βασίλης Σπανούλης.
Μου εξήγησε το νέο πρότζεκτ, το ρόλο μου σ’ αυτό και όπως είπα, βλέπω να έρχονται μεγάλες στιγμές μπροστά μας. Ο στόχος είναι να κερδίζουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε και να έχουμε τη νοοτροπία ότι πάμε για να την κατακτήσουμε».
Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τον Ντιμιτρίεβιτς:
«Εμπειρία και ηγεσία. Θέλω μόνο να κερδίζω, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα και θέλω να συμβάλω για να το καταφέρει η ομάδα».
Για τον πρώην συμπαίκτη του, Νίκο ζήση:
«Ο Νίκος υπήρξε ένας σπουδαίος μέντορας στην καριέρα μου.
Περάσαμε μόλις έξι μήνες ως συμπαίκτες στην Μπανταλόνα, αλλά καταφέραμε να χτίσουμε μία φοβερή σχέση η οποία κράτησε στο χρόνο. Το εκτιμώ πολύ αυτό.
Τώρα, θα συνεργαστούμε με μία νέα μορφή, η οποία θα έλεγα ότι συμπληρώνει τον κύκλο. Σίγουρα ένας σημαντικός λόγος που αποφάσισα να έρθω στον Άρη είναι η παρουσία του Νίκου, τον οποίο γνωρίζω και εμπιστεύομαι στον απόλυτο βαθμό».
Το μήνυμά του Ντιμιτρίεβιτς στους φιλάθλους του Άρη:
«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω μπροστά σας. Γνωρίζω την πείνα και τον ενθουσιασμό που έχετε για την ερχόμενη σεζόν και εύχομαι να πανηγυρίσουμε πολλές επιτυχίες μαζί».