Ο Έλληνας γκαρντ που αγωνίστηκε φέτος στην GBL με τον Ηρακλή, είναι ο πρώτος από τους παίκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτές τις μέρες.
Θα ακολουθήσουν ο Γιώργος Καμπερίδης και ο Βασίλης Χρηστίδης.
Ο Tσιακμάς ουσιαστικά αντικαθιστά τον Ιωσήφ Κολοβέρο ο οποίος δεν θα συνεχίσει στον Κολοσσό.
Η ανακοίνωση της ομάδας της Ρόδου:
"Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Νίκο Τσιακμά για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο Νίκος Τσιακμάς γεννήθηκε στο Βόλο στις 29 Οκτωβρίου του 1999 και με ύψος 1,88 μ., αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 5 ετών, στις ακαδημίες του Κολοσσού Ρόδου, στη συνέχεια επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και από το 2008 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάτρα.
Για μια οκταετία ήταν παίκτης του Έσπερου Πατρών και στη συνέχεια «μετακόμισε» στην εφηβική ομάδα του Προμηθέα, ενώ τα επόμενα τρία χρόνια (2019-2022) αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πατρών. Τη σεζόν 2020/21 είχε σημαντική συμβολή στην άνοδο της ομάδας της Πάτρας στη μεγάλη κατηγορία.
Το 2022 ο Τσιακμάς φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στον οποίο έμεινε μέχρι το 2024, καθώς από ‘κει υπέγραψε στον Ηρακλή.
Την περσινή σεζόν, μέτρησε 22 παιχνίδια στη Stoiximan GBL, έχοντας κατά μέσο όρο 6,2 πόντους, 1,2 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ."
