Ο νέος παίκτης του Άρη, ο πρώτος που ήλθε ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας, ήταν γνώστης του νέου του προπονητή, Βασίλη Σπανούλη και αποκάλυψε ότι στους Νιου Όρλεανς Πέλικανς είχαν σύστημα με την ονομασία "Σπανούλης"!
Λίγο μετά την άφιξή του ο Τζερεμάια Ρόμπινσον Ερλ είπε στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν:
«Έχω δει πολλά βίντεο, έχω διαπιστώσει ότι είναι μία πάρα πολύ ιστορική ομάδα, που έχει πολλούς φιλάθλους.
Ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένος από τη πρώτη στιγμή που υπέγραψα για τον Άρη. Θέλω να πάω στο γήπεδο, να δω τους οπαδούς της ομάδας και να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη σεζόν».
Για τον Βασίλη Σπανούλη είπε:
«Ήξερα τον Βασίλη Σπανούλη και πιο πριν. Όταν ήμουν στους Πέλικανς, είχαμε το “σύστημα Σπανούλης” για τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ όλη την ώρα.
Όταν έμαθα ποιος ήταν ο προπονητής του Άρη ένιωσα πολύ οικεία, ένιωσα πολύ ωραία με το όραμά του και το ποιος ήταν ως παίκτης».
Για την απόφαση του να επιλέξει τον Άρη συμπλήρωσε:
«Είχα πολύ ωραίες συζητήσεις και με τον general manager (τον Νίκο Ζήση), και με τον κόουτς τον Σπανούλη.
Συζητήσαμε πάρα πολλά πράγματα και μου άρεσε αρκετά η προοπτική του να έρθω στον Άρη. Ξέρω ότι έχουν μία αξιόλογη ομάδα, ένα αξιόλογο σταφ και όλα τα μέλη που την απαρτίζουν.
Έχω καταλάβει ότι αυτή η ομάδα οδεύει προς την επιτυχία και ήθελα και εγώ να είμαι κομμάτι αυτής, οπότε με τις συζητήσεις που έκανα πήρα την απόφαση και ήρθα σε αυτή την ομάδα, γιατί θέλω να δω και την ομάδα σαν ομάδα αλλά θέλω και να εξερευνήσω την πόλη, και όλοι μου έχουν πει τα καλύτερα για αυτόν τον οργανισμό».